Japonya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Japonya Vatandaşlığı

JAPONYA OTURMA İZNİ

Yabancı mukimler de dahil olmak üzere tüm yabancılar, terörizmi önleme amaçlı bir tedbir olarak Japonya'ya girerken parmak izi verip ve fotoğraf çektirmelidir. Bu prosedüre göre, 16 yaşın altındaki kişiler ve diplomatlar ve misafirhaneler gibi birkaç özel grup var. Tüm yabancılar Japonya'ya girerken ikamet izni alırlar. Turistler için "geçici ziyaretçi" de dahil olmak üzere, yirmiden fazla yerleşim statüsü ve öğrenciler, işçiler ve Japon vatandaşlarının yakınları ve sakinleri için bir dizi statü bulunmaktadır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Japonya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Japonya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.


Japonya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Turistler ve İş Seyahat Edenleri (Geçici Ziyaretçiler)
Japonya'nın "genel vize muafiyeti düzenlemesi" nde bulunan 50'den fazla ülkeden birinin vatandaşı iseniz, Japonya'ya "geçici ziyaretçi" olarak girmek için geçerli bir pasaportunuz olması gerekir. Aksi takdirde, ülkeye girmeden önce vize almanız gerekir. Çoğu ülkeden geçici ziyaretçiler 90 güne kadar kalabilirler. Avusturya, Almanya, İrlanda, Lihtenştayn, Meksika, İsviçre veya Birleşik Krallık vatandaşı iseniz, kalışınızı altı aya kadar uzatma imkanına sahipsiniz. İlk başta 90 gün izin belgesiyle Japonya'ya girebilir, ancak Japonya'daki bir göçmenlik bürosunda bir uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz.
Geçici ziyaretçilerin ücretli etkinliklere katılmasına izin verilmez. Bununla birlikte, Japonca dil okullarında kısa süreli çalışmalara izin verilir. Japonya'daki tüm yabancı turistlerin pasaportlarını birlikte taşımaları gerekmektedir.
Seçenekler ve Şartlar
Japonya'da Çalışma
Japonya'da çalışmak isteyen yabancılar, ikamet izinli statüsünde ülkeye girmek için Japonya dışındaki bir Japon konsolosluğundan bir çalışma vizesi almalıdırlar.
Her biri belirli bir mesleki alanda, örneğin gazetecilik, sanat, araştırma, eğitim, mühendislik, eğlence, işletme yönetimi, uluslararası hizmetler vb. çalışmaya izin veren bir düzineden fazla ikamet statüsü vardır. Eğer iş değiştirirseniz Japonya'da iken ve yeni işiniz farklı bir mesleki alana düştüğünüzde (örneğin eğitimden mühendisliğe), ikamet durumunuzu değiştirmeniz gerekecek.
Çoğu çalışma vize türüne hak kazanmak için, geçerli bir alanda bir üniversite mezunu veya önemli mesleki deneyim gereklidir. Birçoğu da, sponsor olarak muhtemel bir işverene sahip olmanızı ister. Oturma izni 4 ay ile 5 yıl arasındaki sürelerde verilir ve uzatılabilir.
Japonya'da Eğitim
Japonya'da öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler (dil okullarında kısa süreli eğitimler hariç), ikamet ettikleri statüde ülkeye girmek için uzun süre çalışmaya izin veren bir Japon büyükelçiliği ya da konsoloslukta öğrenci vizesi almak zorundalar .
Japonya'daki bir eğitim kurumundan sponsorluk ve konaklamanız süresince tüm harcamalarınızı karşılayacak yeterli fonun kanıtı için öğrenci vizesine hak kazanmanız gerekmektedir. Oturma izni 3 ay ile 4 yıl ve 3 aylık dönemlerde verilir ve uzatılabilir. Öğrencilerin, göçmenlik bürosundan izin almadıkça ücretli etkinliklere katılmasına izin verilmez. O zaman bile, öğrenciler haftada maksimum sayıda saat çalıştırabilirler.
Eşler ve Bağımlıları
Japon vatandaşı veya Japonya'da daimi ikamet eden (aşağıda gösterilen) biriyle evli olan yabancılar, Japonya'da ücretli herhangi bir faaliyete giriş yapmalarına izin veren bir eş vizesi alabilirler. Oturma izni, 6 aylık veya 1, 3 veya 5 yıllık sürelerle verilir ve uzatılabilir.
Japonya'da ikamet eden ancak daimi ikamet izni olmayan yabancılar, eşleri ve çocukları için bağımlı vize başvurusunda bulunabilirler. İkamet izni 3 ay ile 5 yıl arasında verilir ve uzatılabilir. Bağımlılarının, göçmenlik bürolarından izin almadıkça ücretli etkinliklere katılmasına izin verilmez. O zaman bile, bakmakla yükümlü olanlar haftada belirli bir maksimum çalışma saati içerebilir.
Japonya'da Kalma
Japonya'da, ikamet izninin uzatılması, ikamet statüsünün değiştirilmesi veya yeniden giriş izninin edinilmesi gibi göçle ilgili konularda çoğu ülkenin dört bir yanındaki şubeleri bulunan Göçmen Bürosu (Nyukoku Kanrikyoku) tarafından ele alınmaktadır.
Oturma İzni Kartı
Yeni yabancılardan tümüne Narita, Haneda, Kansai veya Çubu Havaalanları'na ilk girişlerinde bir ikamet kartı verilir. Farklı limanlardan gelen yeni sakinler, kartlarını belediye ofislerinde alabilirler.
Oturma kartı, bir banka hesabı açmak, bir cep telefonu almak, bir ehliyet lisansını ve benzeri faaliyetleri dönüştürmek için gerekli olan önemli bir belgedir. Geçerli adres, ikamet durumu ve kalış süresi gibi, sahibinin kişisel bilgilerini depolar. Yabancı sakinlerin ikamet kartlarını yanında bulundurmaları gerekir.
Oturma izni uzatma
Çoğu ikamet izniniz, üç ay ile beş yıl arasındaki bir süre boyunca Japonya'da kalmanıza izin verir. Daha uzun kalmak isterseniz, ikamet izninizin son kullanma tarihinden önce Japonya'daki bir göçmen bürosunda bir uzatma için başvuruda bulunmanız gerekir.
Başvuru süreci, ikamet belirli statüsüne ilişkin koşulları yerine getirmeniz koşuluyla nispeten basittir. Başvurunuzun işleme konması genellikle birkaç gün veya hafta sürer ve bu süre zarfında daha önce ikamet izniniz dolsa bile Japonya'da kalmanıza izin verilir.
Daimi ikamet
İyi davranış gösteren ve bağımsız bir yaşam için yeterli varlık veya yeteneğe sahip olan yabancı uyruklu kişilere, belirli bir sayıda ardıl yıl Japonya'da ikamet etmeleri halinde kalıcı ikamet izni verilebilir. Yüksek tecrübeli profesyoneller ve Japon uyrukluların eşleri için asgari yıllar genellikle bir ila beş yıl, diğerleri için ise genellikle on yıldır. Daimi ikamet durumu belirsizdir ve herhangi bir ücretli etkinliğe izin verir.
Yurttaşlığa kabul
En az beş yıl üst üste ikamet eden yabancılar (bir Japon vatandaşıyla evlendiyse daha az), iyi davranış sergilemiş, asla Japon hükümetine karşı komplo kurmamış, yeterli varlık veya yeteneği bulunmayan ve bağımsız bir yaşamını sürdürme konusunda istekli olan kişilerdir.
Şartlar
⦁Başvuru sahibi
⦁Başvuranın yasal temsilcisi
Aşağıdaki kişiler, başvuru sahibinin yerine başvuru prosedürünü (pasaport, ikamet kartı ve başvuru formu vb.) Doldurabilir.
⦁Bölgesel göçmenlik bürosunun direktörlüğünün uygun gördüğü kabul eden kurumun vs. personelinin bir üyesi veya bir kamu menfaatine ait kuruluşun üyesi (başvuran veya başvuranın yasal temsilcisinin talebi üzerine davalarda).
⦁Baro birliği veya idari makamlar birliği aracılığıyla kendisine ait olan barolar dernekleri ya da idari makamlar derneği tarafından bu dernek ya da idari makamların birliği'nin bulunduğu bölge üzerinde yetki alan bölgesel göçmenlik bürosunun müdürüne bildirimde bulunan bir avukat ya da idari makam (başvuran veya başvuranın yasal temsilcisinin talebi üzerine davalarda).
⦁Başvuru sahibinin veya başvuranla veya eşdeğer bir kişi ile birlikte yaşayan, bölgesel büro müdürü tarafından uygun görülen (başvuranın 16 yaşın altında olması halinde) bir hastalığa yakalanan veya başvuranın bir akrabası
Ücret
İzin almak için 8,000 yen (ödemeler gelir damgaları ile yapılmalıdır)
Gerekli belgeler
⦁Başvuru formu 1copy
⦁Fotoğraf (4cm x 3cm) 1copy
⦁(Fotoğraf, 16 yaşın altındaki kişiler için gerekli değildir.)
⦁Başvuruyu tek başına gösteren bir fotoğraf.
⦁Başvuru sahibinin yüzü kare şeklinde olmalıdır ve şapka, başlık veya kafa kaplamalarını kaldırmalıdır.
⦁Gölgeler olmadan düz bir arka plan olmalıdır.
⦁Fotoğraf keskin ve net olmalıdır.
⦁Fotoğraf, göndermeden önce üç ay içinde çekilmiş olmalıdır.
⦁Pasaport ve ikamet kartı (veya bir ikamet kartına eşdeğer sayılan yabancı kayıt belgesi)
Gerekli belgeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen bölgenizdeki göçmenlik bürosuna veya göçmenlik bilgi merkezinize başvurun.
İlke olarak, gönderilen belgeler ve materyaller size iade edilmez.


Japonya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Daimi ikamet yerine vatandaş olmanın en büyük avantajı, Japon vatandaşlarının oy kullanma hakkı olduğu halde daimi ikamet izni olmamasıdır. Oy kullanma kabiliyetine ek olarak, vatandaşların Japonya'da kamu görevine devam etmesine ve bu görevde bulunmalarına izin verilir. Yurttaşların kamu görevlisi olması ve Öz Savunma Gücü'nde hâkim, savcı, devlet okul öğretmeni veya asker gibi işlerde bulunmasına izin verilir. Sonunda, yalnızca vatandaşlar Japonya'nın jürinin deneme sürümünde hâkim ("saiban-in") olarak görev yapabilir.
Daimi ikamet, isme rağmen, ciddi bir suç işlediğinde olduğu gibi bazı durumlarda uzaklaştırılabilir.


Japonya'da yaşam şartları nelerdir ?

Japonya'daki yaşam koşulları, aksine bir çalışmadır; ancak, Birleşik Devletler'deki aşırı yoksulluk ve aşırı zenginlikleri bulma biçiminde değil. Gelir dağılımı çok daha eşit, ancak gerçek yaşam koşulları, yabancı ülkelere kıyasla, arazi ve konut gibi malların maliyeti nedeniyle farklı bir konudur.
Japon hükümetlerinin 1880-1890 yılları arasındaki temel politikaları, üretim artışını teşvik etmektir. Sanayi üretimini desteklemek için gerekli olan altyapı ve olanaklar memnuniyetle karşılanıp, ancak derhal bir sonuç alınamayan tesisler ertelenmiştir. Shinkansen hızlı trenlerinde saatte 300 kilometre yolculuk etmek mümkünken, geçtiğiniz kırsal evlerin çoğunun kanalizasyon sistemine bağlantısı yoktur. Bunun yerine, bir kamyon fıskiye deposunu zaman zaman pompalamaktadır. Bir evdeki her odada kişi sayısı, Kuzey Amerika'daki bir evdeki sayıın neredeyse iki katıdır.
Maliyet
Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 83.180.33 ¥
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 54,007.33 ¥
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 169.616.62 ¥
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 100.887.63 ¥
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 1,024,733.30 ¥
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 489.566.65 ¥
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 282.079.47 ¥
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 1,21
Kişi başına GSYİH
38.894,47 USD ‎(2016)
Japonya'daki yabancıların çoğunluğu, Tokyo ve çevredeki Kanagawa, Saitama ve Chiba bölgelerinden oluşan daha büyük Tokyo bölgesinde yaşıyor. 2016'da, daha büyük Tokyo'da yaşayan 978.172 kayıtlı yabancı ya da toplamda % 41 civarında yabancı vardı.
Bireysel bölgelere bakarsak, Tokyo hala toplam nüfusun % 21,0'lık bir nüfusu ile 500 bin 884'lük bir nüfusa ve onu 224,424 (% 9.4) nüfuslu Aichi'ye ve nüfusun bulunduğu Osaka'ya kadar takip ediyor.
Tokyo'da yaşamak son derece ödüllendirici olabilir, ama aynı zamanda oldukça ezici olabilir. Mimari harikaların yükselen yükseklikleri ile şehrin yeraltı ağının karmaşık koridorları arasında dolaşan kalabalığın ortasında kaybolmak ve tanımlanamayan tabelaları bulmak kolay değildir. Tokyo'ya giden gurbetçi rehberi, bu geniş şehirde yaşayan bir yabancı için hayatın gerçekten neye benzediğine dair gerçekçi bir bakış açısı sunuyor ve yeniden yerleşim süreci boyunca ve ötesinde çok değerli bir bilgi kaynağı olacaktır.
Tokyo merkez dairelerinden Aoyama'nın güzel park etütlerine kadar size kimin orada yaşadığını, yerel olanakların ne olduğunu ve ihtiyaçlarınızı karşılayan bir yer için ne kadar para ödemeyi bekleyebileceğinizi söyleyelim.
Kentin her zamankinden daha "uluslararası" hale gelmesine rağmen, Tokyo'nun kültürü ve gelenekleri gerçekten de çok yerel. Japonya'da kültürel ve alışa gelmiş uygulamalara gerçekten kapılmak yıllar sürebilir, ancak göçebe yer değiştirme rehberi, başlamak için temelleri sunmak için kullanılır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın